Thursday, August 22, 2013

Takapuolen alle.

Meillä pimu aloittaa päiväkodin ensi viikolla. Heti ensimmäisellä viikolla lähtevät päiväkodista retkelle ja mielessä kävi, että tarviikohan siellä retkellä istuinalustan ihan vaikka sen vuoksi, että istuvat jollain kylmällä/kostealla kivellä tms. Noh, semmosen tein, ihan varmuuden vuoksi. Kyllä tälle käyttöä muutenkin tulee vaikkei päiväkodissa sitä tarvisikaan. Mutta ompahan varmuudeksi retkelle mukaan!


Mikäs muu hahmo siihen peflettiin (voikohan tässä yhteydessä käyttää sanaa "pefletti"...?) tulisi kuin kovinkin tuttu ja ainakin meidän pimun mielestä hauska AB-hahmo. Tänään muistin, että tämmönen piti tehdä, idean sain ja tein heti. Päällipuoli on Novitan Isoveljen poistoväriä (ainakin joka paikassa ollut tuo väri poistoalessa). Kuutosen koukulla koukuttelin, silmät on myös isoveljeä.


Ja koska olisi mukavaa, ettei istuinalunen olisi märkä kun päiväkodissa tuskin kuivumaan heti pääsee, niin alapuoli on virkattua muovipussia (ei märkä imeydy ihan heti). Tähän meni viisi normikaupan muovipussia. Vinkkinä muovia virkkaavalle, ettei kannata leikata liian paksuja suiroja ja kannattaa käyttää mahdollisimman pehmeää muovia. Itse käytin Citymarketin, Spr:n, Juustoportin, perus valkoisen ja Anttilan ison kauppakassin. Anttilan kassi oli kaikkein paksuinta ja kauheinta virkattavaa. Alapuoli on virkattu myös kuutosen puikolla.

Ja koska päiväkodissa pitää nimikoida kaikki mitä sinne ikinä vie, virkkasin Anttilan kassin kantokrivan palasen kiinni ulkoreunaan, jotta nimikoiminen on helppoa. Ripustuslenkin tajusin vasta lopuksi virkata, isoveljestä se.

Välillä jotakin muuta kuin villasukkia ;)

6 comments:

Krista said...

Hei vähänkö on hauska idea!!

Rantapuikko said...

Ihana istuinalusta ja kyllä niitä retkellä tarvitsee. Kiva idea myös tuo alapuolen muovitus =))

ihanasonja said...

Kiitosta :)

Odotan kyllä kovasti, että käyttöä tulee :)

Hippo said...

Hieno idea!

ihanasonja said...

Kyllä käyttöä retkellä oli, jopa päivää ennen retkeä hoksasivat päiväkodista informoida, että istuinalusta tarvitaan. Hyväkös oli, että osasin ennakoida :)

Kiitos myös Hipolle :)

Pirjo said...

Virkkausringin kautta löysin tänne. Tosi kivan ja toimivan idean olet keksinyt.