Saturday, August 10, 2013

Kylmä kesä?

Ompelurintamalla on ollut viime aikoina aika hiljaista. Iltaisin telkkaria katsellessa on tullut neulottua villasukkia kun työn on täytynyt olla sellainen, jossa ei tarvitse juurikaan ajatella mitään; pääasia kun on seurata sitä telkkaria ;) Tämän kesän villasukkasaldo tähän mennessä kahdeksan paria, yhdeksännet puikoilla.

Sukkia kun valmistuu ikään kuin liukuhihnalta, kerää välillä vain vaihtaen, jää lankojen päättelyt tekemättä. Kurjinta hommaa on päätellä ison sukkakasan langat, mutta sekin on tehtävä saadakseen sukat lopullisesti valmiiksi. Isommat sukat kokoa aikuinen nainen ja pienimmät kokoa 2,5 vuotias pimu. Kaikki ei ole kyllä tulossa omaan käyttöön, tosin saajia ei vielä näille kuitenkaan ole. Eiköhän talven aikana ilmaannu ottajia :)

Huomasin vain eilen, että olen neulonut vain ns. tyttövärisiä sukkia. Pitää varmaan seuraavaksi valita enemmän miehille ja pojille sopivia värejä. Tyttöjen ja poikien väreistä voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä sitä ainakin itse valitsee pojille useimmiten sinistä, vihreää, harmaata sekä mustaa ja ainakin omalle miehelle melkeimpä pelkkää mustaa. Perusvarmat valinnat, jotka harvoin menee pieleen :)

2 comments:

Rantapuikko said...

Ihania sukkia. Niitä tarvitaan aina.
Minullakin on aina puikoilla välityönä sukat... =))

ihanasonja said...

:) Kiitos.

Sukat vaan on perushelppoa aivotonta työstöä :)