Tuesday, March 05, 2013

"Täätä".

"Täätä" niinkuin meijän alle 2-vuotias pimu sanoo iloissaan kun näkee tähden. Siitäpä applikointikuvio pimun Jumpsuitiin. Kaavat Ottobre Design numerosta 4/2012. Olin fiksu ja mittailin kaavaa pimun päälle ennen kankaiden leikkuuta, jolloin tuli selväksi se, että lisää leveyttä kaavaan vaikka kaavat piirsin koossa 98, käytössä nyt on muuten koko 86/92. En kuitenkaan hoksannut mitata niska-haara mittaa. Mutta eipä haitannut, kun jumppari on hyvän kokoinen. Lisäsin hihoihin ja lahkeisiin pituutta 1 cm kasvuvaraa. Kasvuvaran kannalta tuo niska-haara mitta hieman mietityttää. Mutta sen näkee sitten kun pimu kasvaa :)


Meidän perheessä kun kaikki käyttää pääasiassa mustia vaatteita, ja vielä kun äitee saa valita pimullensa vaatteet, niin pitihän se haalari tehdä mustana. Omaa silmää kun paljon miellyttää puna-musta väriyhdistelmät. Vetoketju menee hupun ylös saakka kiinni, mikä onkin pimusta hauskaa! Alkuperäistä kaavaa muuten muutin lisäysten lisäksi sen verran, että vetoketju ei mene toiseen lahkeeseen vaan keskiedussa se kulkee. Tähti applikointi on laitettu myös hupun päälle. Näkyy kuvassa hieman huonosti, mutta kyllä siellä semmonen on :)

Nuo Jumpsuitit kun maksaa uutena kaupassa sen 30-40 euroa, niin on senkin kannalta mukavempi tehdä itse. Ompelunilon lisäksi tulee huima säästö. Tähän materiaalit maksoi yhteensä 15 e :) Materiaalina muuten college ja vuorina musta perustrikoo.

Tein myös vielä yhdet shortsit kesäksi pimulle. Punaista niissäkin ;) Sydänkangas on kirpparilta ostetusta yöpaidasta, josta on tehty viime syksynä myös pipa.

3 comments:

Rantapuikko said...

Ihania nuo ommellut vaatteet.. Mionä ja ompelukone emme oikein hyvin tule keskenämme toimeen. Joskus kuitenkin yritän sitä kesyttäää, tulos on sitten mitä on...

ihanasonja said...

Kyllä se ompelukone vielä joku päivä kesyyntyy. Nemille kun rupeat ahkerasti ompelemaan vaan :)

minttu said...

Aivan ihania ompeluksia sinulla! voi kun saisin itsekin aikaiseksi.