Friday, March 01, 2013

Ommeltua.

Nyt on ollut pieni ompelukausi menossa. Oon haalinut ihania kankaita ja löytänyt uutena ihanana tuttavuutena velourin! Ekaa kertaa ikinä tullut ommeltua velouria!

Tilasin myös itselleni inspiraation kynnyksellä Ottobre Design Kidsin pitkän haaveilun jälkeen ja on tullut muutama vaate sieltä jo ommeltua. Viime vuoden numerosta löytyikin kivat kaavat mm. näihin sortseihin:


Nämä meni kivasti sukkahousujen kanssa sisällä näin talvellakin :) Kuumeisella muksulla nää oli sopivan vähäiset vaatteet ilman sukkiksia, ei noussu lämpö kuumeeksi vaikkei kuumetta alentavia lääkkeitä käytetty! Pitää vaan toivoa, että tämä koko menee vielä ensi kesänä. On meinaan toisetkin sortsit pimulle nyt työn alla!

Samaan hässäkkään ompelin myös siskon pojalle ja tytölle sortsit samoilla kaavoilla. Tytön sortseihin pitää vielä kuminauha lyhentää, menee nimittäin koon 74 sortseissa nyt saman levyinen kuminauha kuin koon 92 sotrseissa. On ihan älyttömän vaikeaa arvioida ensinnäkin sitä mikä koko mahtaa kesällä olla tarpeen ja sitten vielä se kuminauhan mitta!

Meidän pimun sortsit ommeltu velourista, siskon muksuille menevät ommeltu collarista ja taskut  perus trikoota. Näiden kaikkien sortsien ompelun aikana rikoin ensiksi edellistä projektia ommellessa hyvin palvelleen kaksoisneulan ja sen jälkeen kolme tavallista "yksöis-neulaa" kun varastosta ei yhtään kaksoisneulaa enää löytynyt :( Ensimmäisten sortsien ompeluun kulutin huimat kolme tuntia! Toisiin meni enää puolitoista ja kolmansiin yksi tunti :) Ehkei se aika tuosta enää lyhene kun ne neljännet vielä saan paininjalan alle :)

Näillä tunnelmin kesän odotukseen :)

2 comments:

Krista said...

Mä oonkin ollu ihan varma, että sulla on blogi kans, mutta ei oo sattunu silmään. Kiva päästä nyt vakoileen sun käsitöitä =)

Anonymous said...

Hähhää :) Mä tiesin, että bongaat heti tän kun laitoin sen linkin sinne sivuille. Mä kans viikolla löysin sun blogin samojen sivujen kautta kun bongasin toisen blogin ja huomasin sun kommentin siellä toisessa blogissa :) Aikamoista salapoliisielämää tää kotiäitiys ;)