Thursday, September 29, 2011

Vapaavirkkausta.

Tää äiskä käytti pimun päikkärit taas hyväkseen ja lähti yläkertaan kuvaamaan käsitöitään. Joskus voisi kysyä, että onko meillä yläkerta? Eipä siellä tule käytyä kuin kerran viikossa, jos silloinkaan. Tuleva ompeluhuonehan siellä sijaitsee, mutta on niin romua täynnä vielä, että vie aikaa kun saan huoneen oikeaan käyttöön. Saisi siellä vielä tapetoidakin.

Mutta asiaan. Sain mun käsityöinspiraation loppukesästä hyvään vauhtiin virkkausringin vapaavirkkausprojektin siivittämänä.

Eli ei kun virkkuukoukku käteen ja jämälankakori sohvan juureen ja virkataan siis jotain. Taisin heti alussa lähteä täysin hakoteille ajatuksesta "vapaavirkkaus".


Mä ajattelisin, että vapaavirkkaus on jotain aivan muuta kuin sitä, että virkataan ketjusilmuttaa ympyrän muotoon samalla langalla ja reunaan tehdään piparkakkureunat. Noh, eipä muuta kun uutta yritystä aiheeseen liittyen.

Voisi todeta, että tässäkin mentiin vähän ojasta allikkoon, mutta ehkä kuitenkin pikkasen enemmän vapaavirkkauksen puolelle. Empä tiiä.


Täältä löytyy siis pieni kasa tulevia pannunalusia. Pukinkonttiin varmaan menevät, jos raaskin yhdestäkään noista luopua :) Jotenkin olen persoonaltani liian symmetrisyyttä ja selkeyttä kaipaava, että en vain saa aikaiseksi mitään ilman edes pienenlaista suunnitelmaa. Vapaavirkkaus on kyllä näistäkin aika kaukana mielestäni. Näissähän on ajateltu aivan liikaa!

Mutta mä ainakin yritin :) Parasta tässä "projektissa" oli se, että mun käsityöinspiraatio vain kasvoi ja on nyt hyvässä vauhdissa taas pitkään aikaan. Ihanata!

Antoi pimu mun näköjään puolisen tuntia puuhata omiani. Käydäänpä nostamassa pimu pois pinniksestä ennenkuin se itse kiipeää laidan yli. On tuo 5,5 kuukauden ikäinen pimu sen verran nopsa ollu liikkeissään, että nousee jo pinniksen reunaa pitkin ylös.

Edit:Näinhän siellä oltiin kun makkariin menin. Tuosta pimu vielä nousi jaloilleen seisomaan. Tänään lasketaan siis laita alimpaan tasoon!

2 comments:

Aava said...

Ihailin näitä jo Virkkausringin puolella. Herkullisia värejä ja kivannäköisiä kaikenkaikkiaan. Minä miellän vapaavirkkaukseksi myös tällaiset ilman ohjetta tehdyt työt. Niitä on kiva tehdä välillä, kun ohjeet eivät inspiroi. Aurinkoista sunnuntaita! :)

Anonymous said...

Totta Aava! Nyt mä voin hyväksyä sen, että nää pannunaluset on vapaavirkkausta!

-ihanasonja-