Thursday, July 23, 2015

Mitäs on jäänyt esittelemättä? Paljon on tehty, tuntuu vain, että kuviksi ei ole kaikki päätynyt. Enkä tähän hätään edes muista mitä. Ehkä niitä korjattuja tekstiilejä oli sen verta paljon, että alusta loppuun saakka ommeltuja ei ollutkaan enempää...

Aloitetaan työkaluvyöllä. Siskonpoika laittoi työkaluja, miekkoja yms. luokiteltavia välineitä pikkuhousujen reunaan. Siitäpä se ajatus sitten lähti. Pojalle tarvittiin työkaluvyö, toiveena pojalla oli vain musta väri. Siispä tämän näköisen sain aikaan. Oma pimu tahtoisi samanmoisen, mutta pinkin. Oma miestin totesi, että tarvisi tuollaisen :D

En olisi uskonut, että äkkiseltään tuosta tulee noin hieno ja onnistunut. Tyytyväinen saa olla!
Mieheni äiti asuu Ruotsin puolella. Joka kesä siellä käydessä on ollut tapana viedä tuliaisiksi jotain itse tekemää. Niin tänäkin vuonna. Tosin ongelmana oli keksiä tämän vuoden projekti. Yhtenä päivänä piti päästä ompelemaan, vaikka olin pimun kanssa kaksin kotona ja hälle piti tekemistä keksiä. Muistin sitten vuosi-pari sitten ostamani kangasliidut, joita ei ollut koskaan käytetty. Siitä sitten nopeasti vain joku yksivärinen lakanakangas ja liidut käteen. Niistä tuli vahingossa patalappuja. Näissä on kaikki kierrätettyä paitsi liidut ja ompelulanka. Välissä tuplasti vanulevyä käsiä suojaamassa.

Näitä voisi joululahjaksi kehittää hieman vielä. Ellen keksi jotain kivempaa. Pimu on jo sen ikäinen, että on kätevästi mukana ompelutouhuissa. Aina on innolla lähtemässä ompelemaan. Siinä hän istuu vieressäni pöydän ääressä ja saksii tilkkuja tai langan pätkiä, tai asettelee tilkkuja mallinuken päälle yms. Parisen tuntia viihtyy hienosti!
Nämä ufot valmistui pahimpaan ompeluhimoon yksi päivä. Vain kanttaukset uupui ja tarrakiinnitykset toki. Malli oma ja materiaait kierrätettyjä.
Ystäväisille pussukat synttärilahjoiksi. Näistä tuli kovin nätit, ainakin omasta mielestäni. Tilkkuja hyödyntäen, kierrätetyistä materiaaleista nämäkin.

Viikon Ruotsin reissulle oli palon vuoksi kamala lähteä kun käsityön tekemistahto oli suuri. Ja palo on vieläkin, mutta mitään en ole vielä saanut aloitettua. Listalla olisi vaikka mitä, mutta ompeluhuoneeseen saakka en ole päässyt. Syksyksi pitäisi vaatteita ommella, kangasvarastoa pitäisi pienentää, ennen kuin kehtaa uusia ostella, lankavarastoa pitäisi pienentää... Parin vuoden ajan on jäänyt lähes kaikki muut langat neulomatta paitsi villasukkiin soveltuvat villalangat. Villasukat on olleet helpoimmat valinnat kun on tarvinnut aivotonta neulottavaa. Nukenvaatteita ja barbin vaatteita pitäisi myös päästä ompelemaan.

Kyllä tää tästä!!

No comments: