Tuesday, May 26, 2015

Kesän tarpeita.

Välillä, tai oikeastaan aika usein, on aika haastavaa kaavojen piirto ja kankaiden leikkaaminen. Jotenkin sen aloittaminen on todella vaivalloista. Mutta sitten kun sen saa tehtyä, tulee leikattua useamman vaatteen kappaleet ja ommeltua ne sarjatyönä valmiiksi asti.

Kesäksi perus t-paitoja omalle pimulle sekä siskon muksuille. Näissä siskon tytölle ommelluissa pääsi hyödyntämään jämäpaloja ja omalle muksulle jo liian lyhyitä kankaan pätkiä.Huomasinkin juuri, että näemmä oman pimun t-paidat on jäänyt kuvaamatta. Hööh.

Vielä kesäisempiä perus hihattomia olisi omalle pimulle tullut nyt ommeltua useampi. Frozen-fanille tulee tiestysti olla Frozen paitoja ja vielä kaksin kappalein. Hihattomana ja alempana hmm.. jos ei ole t-paita eikä hihaton, niin mikä se silloin on?


Alemmassa kuvassa muut ihanuudet. Sininen salama digiprintti-hihaton menee siskon pojalle. Muut ihan oman pimun käyttöön. Kiiltokuva kuosi on aivan ihana, muistoja äiteelle :)Löysin myös yhdet housut, jotka ei ole vielä käyttöön asti päässeet. Nämä on ommeltu ilmeisimmin viime syksynä, koska kokona on 110. Nyt ommellut paidat on kokoa 122. Ottobren kaavoja käytän, mutta niissä on se outous, että joku vaate on isompi kuin toinen, vaikka koko on sama. Ja kuitenkin tällä hetkellä pimu on vielä vajaa 110 cm pitkä.


En siis ymmärrä, miksi 110 pituiselle lapselle pitää sen hetken käyttöön ommella vaatteet 122 koon mukaan. Tuon luvunhan pitäisi kertoa minkä pituiselle lapselle koko sopii. Näin ainakin minun aivoituksellani pääteltynä.

Ja nyt saa kesähelteet jo tulla. Ehkä pari mekkoa voisi vielä ommella kesäkäyttöön, sitten alkaakin jo syksyn vaatehätä lähentyä.

No comments: