Saturday, August 08, 2015

Koiralle.

Ikinä, koskaan, en ikinä kuvitellut ompelevani yhtäkään vaatetta koiralle. Pidin koko ajatusta ihan höpsönä. Tokikin joillekin koirille tarvitaan jonkinmoista viittaa yms. ihan järkisyistä :D, mutta mikään muu ei oikein mahtunut koppaani ymmärryksenä.

Noh. Kävihän siinä sitten niin, että anopin koissulle piti viedä viemisiä. Appiukon koira saa aina luun, mutta tällä raukalla anopin koiralla ei ole hampaita kuin muutama hassu, joten luu ei ole vaihtoehto. Keksimpä siis manttelin!

Ensin tehtiin proto, jossa on vuorina fleece ja päällä joku ulkoilukangas, joka ei vettä ja tuulta kestä.


Sitten tehtiin toinen proto, vuorina puuvillakangas ja päällä sadetta ja tuulta pitävä ulkoilukangas.Näiden kahden proton tekemisen lomassa selvittelin mittoja Kääpiöpinserin kokoiselle koiralle, tuli selväksi, että nämä saattavat olla liian timmejä mitoiltaan, erityisesti tuo kaulan ympäryyden kohta, joten vielä yksi tehtäväksi.

Liilassa ulkoilukangas pitää vettä ja tuulta, vuorina collegea ja kauluksessa resoria. Heijastavat tereen saumoissa. Tämä olisi mittojen puolesta hyvä, toivottavasti. Yllärinä kun tehtiin, ei voinut mittoja kysellä eikä sovittajaakaan löytynyt. Sokkona siis!Huoh. Ei se koira ollutkaan kääpiöpinseri. Vaan Prahan Rottakoira. Peekule! Mutta ei ollut ainakaan liian pieni!

Tästä innostuneena, aion ommella huvin vuoksi vielä muutamia vaatepakkaleita koissuille :)

No comments: