Thursday, July 18, 2013

Pääosin muille ommeltua ja neulottua.

Sorvin äärellä on ollut kovin hiljaista viime viikkoina. Talon sisälle tullut vesi on vienyt ajatukset ja puuhastelut muualle kuin ompeluhuoneeseen ja kankaiden pariin. Parina iltana innostuin kuitenkin neulomaan villasukkia (kun en muuta äkkiseltään keksinyt) ja nyt on tullut hieman ommeltuakin.

Ihan ensimmäisenä nämä viime yönä valmistuneet suloiset villasukat, jotka toteutin siskon tytölle siskon toiveesta, netistä napatun kuvan perusteella. Nämä pitäisi olla kokoa 6 kk-12 kk, sovituksen jälkeen tiedän paremmin menikö koko oikein :)


Lankana mustaa ja valkoista seiskaveikkaa, puikolla 8 silmukkaa. Olisikohan nämä sukat idealtaan samanlaiset, jos valkoisen vaihtaa pinkiksi, vai muuttuuko koko idea tyystin?


Eilen illalla/yöllä ompelin myös jo niin tutulla omalla kaavalla housut pimun pikkuserkulle 3-vuotis synttärilahjaksi. Kokoa 104, suurensin hieman omaa 98 koon kaavaa. En olisi ikinä uskonut ompelevani tuosta ihanasta tähtivelourista mitään, mutta niin se vain eilen illalla tuntui juuri oikealta kankaalta tähän projektiin.


Taskuissa punaista tähtitrikoota, samasta kankaasta ompelin myös pipon kaveriksi. Toivottavasti nämä mahtuvat tytölle, vaikka olisivat sitten hieman isot, kunhan eivät ole jo pienet. Kyselyiden perusteella koko 104 olisi 3-vuotiaalle aika hyvä kun sokkona ompelee. Lahjan saajaa en ole ikinä nähnyt kuin valokuvassa, eikä kokoa voinut kysyä, että yllätys säilyisi :)


Ompelin kesän alussa aloittamani mekon myös loppuun. Mekkohan on ihan perusmallinen ja omalla kaavalla. Suurensin viime kesäistä kaavaa, mutta ei tuo ole niin hyvän näköinen kuin se viime kesäinen. Käyttöön kuitenkin tulee kun on kerran ommeltu. Onneksi en uhrannut mitään herkullista kangasta tuohon :)


Napitus takana mekossa. Laitoin listat vahingossa väärinpäin, joten tuli hieman toispuoleinen. Mut ei se haittaa, ei kaikki tarvi olla aina niin symmetristä (tarviipas!)...


Kuten kuvista näkyy, meidän koira (ja kissa) tiputtaa tällä hetkellä kaikki karvansa lattialle. Ei riitä, että kerran päivässä imuroi. Vaikka lapset sotkee kaiken ja aina, ne ei kuitenkaan karvoita koko kämppää :)

2 comments:

Rantapuikko said...

Veikeät sukat.... voisin vaikka itsekkin kokeilla tuota mallia =))
Mukavan tuntuiset pöksyt ja ihana tuo mekko, näyttää neitikin siitä pitävän =))

ihanasonja said...

Kiitoksia :)

Nuo sukat onkin sun tyttären linkaamasta kuvasta Facebookissa. Siskoni ne sieltä bongasi ja pyysi tekemään :) Niistä tuli kyllä aivan hauskat, oli juuri sopivan kokoiset, kasvuvara vähän jäi, mutta äkkiäkös niitä pidentää tai neuloo uudet!

Tähtihousut on tehty velourista, mikä on kyllä aivan suosikki kangasta niin housuihin kuin varmasti moneen muuhunkin vaatteeseen!