Monday, June 10, 2013

Kesätakki.

Kaikki lähti siitä, että ostettiin vielä lumien maassa ollessa, pimulle tennarit kevääksi/kesäksi. Silmiin osui ihana pirteä vihreä tavallisen mustan tai pinkin sijasta. Jossain vaiheessa rupesin miettimään, ettei meillä ole mitään kenkiin sopivaa vihreää vaatetta pimulle lainkaan. Muutaman vihreän vaatteen ompelin jo aiemmin, mutta takki piti vielä saada kenkien väriin sopivaksi. Muistelin kangaskaapista löytyvän juuri oikean sävyistä vihreää, mutta se ei oikein inspiroinut koska takista tulisi niin tylsä yksivärisenä. Juuri sopivaan väliin entinen äitipuoleni muisti minut ja lahjoitti minulle kaksi vanhaa, mutta hyväkuntoista puuvilla verhoa. Juuri oikean värisenä! Kankaan nähdessäni tiesin heti mitä siitä tulisi! Mikä ihana sattuma :)

 
Takki pääsi koekäyttöön heti ruottin laivalla. Kannella juokseminen oli niin hauskaa, etten saanut kunnolla tennareita samaan kuvaan takin kanssa.

 
Halusin takin vuoreen jotain muuta kuin pelkkää valkoista. Sopivaa kuviollista ei löytynyt omista kätköistä, joten ompelin vuoren punaisesta puuvillasta. Vetoketjuakaan ei löytynyt Eurokankaasta oikean vihreänä ja valkoinen ei ollut vaihtoehto, joten punaisena siis sekin.
 
Harmittaa nuo Eurokankaan vetoketju valikoimat, kovin vähäiset värit eikä pituuksiakaan tahdo monesti löytyä :/ Lähellä on toinenkin kauppa, josta saa puuttuvat vetoketjut, mutta ärsyttää rampata pimun kanssa ahtaissa kaupoissa, jonne ei rattaiden kanssa mahdu. Ja pitäisi ne vetoketjut löytyä sieltä, mistä kankaankin ostaa. Sama ongelma on lähes kaikissa nettiputiikeissa.
 

Kaavana Ottobren "Against the wind", kokona 98 ja vastaa hyvin kokoaan. Tämä on ihana takki. Kangas on ihanaa vanhaa retroa (?) :)


2 comments:

pikkupippuri said...

Aivan ihana kangas ja takki <3

ihanasonja said...

Kiitos Pikkupippuri :)