Wednesday, May 29, 2013

Kauppakassi anopille.

Jostakin blogista bongasin viikko-pari sitten kivan äitienpäivä lahjaidean. Paljon näkee tehtävän lasten käden ja jalan kuvia erilaisiin tekstiileihin painettuna, mutta tällaiseen en ollut ennen törmännyt. Idean oli mielestäni hauska ja ajattelin toteuttaa sen ensi vuonna äitienpäivänä. Vaan kävikin niin, että ollaan lähdössä piakkoin miehen äidin luokse Ruottiin, ja jotain kivaa teki mieli itse tehdä vähän niinkuin tuliaisiksi ja lapsilta muistoksi. Vuosi sitten anoppi ihailikin omaa kangaskauppakassiani kun olin juuri sellaisen itselleni tehnyt, sen muistettuani oli käsipainatus idea valmis!

 
Perus muovikauppakassi mallilla ompelin kassin. Näitä olen tehnyt aiemmin yhden tällaisen isomman ja yhden pienemmän miehelle eväskassiksi töihin. Joka kerralla olen tuon pohjan ommellut erilailla; ensiksi oikein, toiseksi luulin tekeväni oikein mutten sitten tehnytkään ja nyt kolmannella kerralla meinasin tehdä ensin väärin kuten kakkoskassin, mutta hoksasin virheen ja korjasin sen. Kävi sitten kuitenkin niin, että olin keksinyt kolmannen tavan pohjan ompelulle... Mutta antaa olla! Toimii se noinkin eikä sitä huomaa muuten kuin jos pohjaa katsoo. Ensimmäisellä kerralla oli aukileikattu muovikassi vieressä ja siitä kyttäilin miten ompelen, nyt en jaksanut. Kuvittelin jo osaavani kätevästi ulkoa :)

 
Voin kertoa, että on haasteellista saada kaksi vuotiaan kädellä painettua kädenjälki kankaaseen. Tokikin on uutta kun käsi maalataan jonkun väriseksi ja pitäisi osata vielä painaa se käsi tuohon kankaaseen niin, että sormet olisivat hieman erillään toisistaa ja vielä sekin, että käsi täytyy pitää paikallaan eikä heti liikuttaa sitä kun on sen siihen kankaalle läntännyt. Ehkä seuraavalla kerralla selkeämpi kädenjälki. On se kuitenkin ihana noinkin! Hauskasti näistä sai piirrettyä kukkia. Lehdet on painettu omasta pihasta noukituilla syreeneiden lehdillä ja kukan varsi piirretty ikuisuuden vanhalla kangastussilla. Pikaisesti keksitty idea tehdä nämä kassit, joten tehtiin niillä mitä on :)

 
Jopa miehen yläasteikäinen teinipoika suostui värjäämään kätensä siniseksi ja osallistumaan kukkakassin askarteluun isoäidillensä. Tässä tuo idea näkyykin ehkä paremmin kuin 2-vuotiaan töherryksessä.
 


2 comments:

Rantapuikko said...

Ihania kesäisiä kasseja =))

ihanasonja said...

Kiitos :)