Monday, May 06, 2013

Kevät vaatteita.

Jonkun aikaa ehdin miettimään pimulle uutta kevät takkia. Muokkasin paria kaavaa pikkasen poistaen kaiken ylimääräisen, koska hakusessa oli ihan perusmallinen takki. Tuntuu, että tuo 98 koko on vielä niin pieni, ettei mikään erikoinen näytä oikein miltään. Perusmalliset miellyttää silmää toisaalta kyllä enemmän. Kypäräpipa on oma kaava jo viime syksyltä.


Takin päällikangas ja vuori on perus puuvillaa, välissä ohut vatiinin tyylinen kangas antamassa lisälämpöä. Ompelin hihansuihin myös resorit, jottei kylmä pääse hihasta sisään. Huppukin takissa on, muttei näy kuvassa, koska siitä tuli suhteellisen pieni. Päähän se kyllä mahtuu.

Toinen takki taitaa olla tulossa ilman vatiinilämmikettä. Pitäisi saada kevät tennareihin mätsäävän sävyinen takki, ja siis nimenomaan lämpösemmille keleille tarkoitettuna versiona.

Ompelin pimulle myös yhden pitkähihaisen t-paidan. Tyttö ja rattaat - kangas on tytölle ja myös äiskälle mieluinen. En tiedä tarvitaanko erityisemmin lisää t-paitoja, mutta lyhythihaisena täytyy muutama vielä tehdä.


Uutta ommeltua vaatetta on jo muutama pinossa odottamassa vetoketjuja. Tuo on aina se mikä uupuu, vetoketjut!

3 comments:

Anonymous said...

Ihana takki! Koskahan minä rohkenisin ommella sen ekan takin...

Johanna said...

Onpa nätti takki! Kivasti nuo resorit piilossa hihan alla. Mistähän tuollainen kaava jos saanen udella? :o)

ihanasonja said...

Kiitos Tiina ja Johanna :)

Kaavan pohjana käytin ottobren Butterfly Camouflagea (1/12). Muokkasin vaan väljyyksiä pois (paljon) ja hupun piirsin jostakin toisesta kaavasta ja kaavoitin siihen lisäksi vielä tuon kaulusosan hupun etureunaan. En tietenkään ollut huomannut, että 1/13 lehdessä olisi ollut valmiina juuri sellainen kaava minkä olisin halunnut :)

Tällaisen perustakin ompelu on mielestäni todella helppoa vaikkei takkia olisi ennen tehnytkään. Rohkeasti Tiina vain ompelemaan. Nyt ei taida tarvita enää edes välilämmikettä, riittää miehustan lisäksi vaikka peruspuuvilla vuori :)