Tuesday, July 30, 2013

Oikean värinen pipa.

Meidän pimun pipavarastosta uupui tuskaisesti yksi oikean sävyinen pipa. Kun pukee ulkovaatteet housuja ja takkia myöden liilaan, harmittaa vietävästi kun se pipa on täysin väärän sävyinen. Pitipä (siis sainpas) ommella yksi uusi pipa jälleen pimulle.

Kaava pipaan on oma, ompelin nyt hieman suuremman, vaikka nuo keväällä/alkukesästä ommellut menevätkin vielä hyvin koon puolesta. Tämä ei kuitenkaan ollut liian iso, vaan juuri sopiva ja sopivalla kasvuvaralla!

Uusimmasta OB:sta löytyy tämän punaisen paidan kaava. Syksyä varten pitkähihaista, resoria en ole normaalisti ommellut pitkähihaiset t-paidan hihan suuhun, mutta nyt sen tein kun mallissakin hihansuu oli eri kankaasta kuin paita muuten. Mitä kylmempi tulee, sitä parempia nuo resorit varmaan ovat, ettei kylmä pääse hihasta sisään niin helposti vaikka takin alla paita olisikin.

Pimu on ollut kuumeessa nyt muutaman päivä, joten ei edes viitsinyt ehdottaa paidan kuvaamista (en edes tiedä miltä paita päällä näyttää :o). Kuumeessa ei mikään muu ole kivaa, kuin mehun juonti, karkin syönti ja Babarin katselu ;)

Thursday, July 18, 2013

Pääosin muille ommeltua ja neulottua.

Sorvin äärellä on ollut kovin hiljaista viime viikkoina. Talon sisälle tullut vesi on vienyt ajatukset ja puuhastelut muualle kuin ompeluhuoneeseen ja kankaiden pariin. Parina iltana innostuin kuitenkin neulomaan villasukkia (kun en muuta äkkiseltään keksinyt) ja nyt on tullut hieman ommeltuakin.

Ihan ensimmäisenä nämä viime yönä valmistuneet suloiset villasukat, jotka toteutin siskon tytölle siskon toiveesta, netistä napatun kuvan perusteella. Nämä pitäisi olla kokoa 6 kk-12 kk, sovituksen jälkeen tiedän paremmin menikö koko oikein :)


Lankana mustaa ja valkoista seiskaveikkaa, puikolla 8 silmukkaa. Olisikohan nämä sukat idealtaan samanlaiset, jos valkoisen vaihtaa pinkiksi, vai muuttuuko koko idea tyystin?


Eilen illalla/yöllä ompelin myös jo niin tutulla omalla kaavalla housut pimun pikkuserkulle 3-vuotis synttärilahjaksi. Kokoa 104, suurensin hieman omaa 98 koon kaavaa. En olisi ikinä uskonut ompelevani tuosta ihanasta tähtivelourista mitään, mutta niin se vain eilen illalla tuntui juuri oikealta kankaalta tähän projektiin.


Taskuissa punaista tähtitrikoota, samasta kankaasta ompelin myös pipon kaveriksi. Toivottavasti nämä mahtuvat tytölle, vaikka olisivat sitten hieman isot, kunhan eivät ole jo pienet. Kyselyiden perusteella koko 104 olisi 3-vuotiaalle aika hyvä kun sokkona ompelee. Lahjan saajaa en ole ikinä nähnyt kuin valokuvassa, eikä kokoa voinut kysyä, että yllätys säilyisi :)


Ompelin kesän alussa aloittamani mekon myös loppuun. Mekkohan on ihan perusmallinen ja omalla kaavalla. Suurensin viime kesäistä kaavaa, mutta ei tuo ole niin hyvän näköinen kuin se viime kesäinen. Käyttöön kuitenkin tulee kun on kerran ommeltu. Onneksi en uhrannut mitään herkullista kangasta tuohon :)


Napitus takana mekossa. Laitoin listat vahingossa väärinpäin, joten tuli hieman toispuoleinen. Mut ei se haittaa, ei kaikki tarvi olla aina niin symmetristä (tarviipas!)...


Kuten kuvista näkyy, meidän koira (ja kissa) tiputtaa tällä hetkellä kaikki karvansa lattialle. Ei riitä, että kerran päivässä imuroi. Vaikka lapset sotkee kaiken ja aina, ne ei kuitenkaan karvoita koko kämppää :)