Saturday, April 27, 2013

Remontti ja uusi ompelukone.

Viime aikoina en ole päässyt ompelemaan. Se tietysti ärsyttää kun olisi se "pakko päästä ompelemaan"-olo. Ompeluhuone on siis ollut remontissa muutaman viikon. Muutama lista vielä uupuu (ja uusi lattia), mutta nyt olen päässyt suristelemaan! Jos aurinko huomenna pilkahtaa pääsen kuvaamaan pimun uuden kevät takin. Vetoketjun tosin sain ostettua vasta tänään (ommeltu kuitenkin jo). On aikamoinen rasti lähteä keskustaan muksun kanssa yhden vetoketjun hakuun, kun pitää aamulla aikaisin herätä viedäkseen mies töihin saadakseni auton käyttöön ja muutenkin se keskustassa autolla pyöriminen ja rattaiden raahaaminen yhden vetoketjun takia! Olen etsinyt sellaista nettiputiikkia, josta saisi kätevästi tilattua perus ompelutarvikkeita; vetoketjuja, neuloja, kuminauhoja yms. Juuri niitä tarvikkeita, mitkä aina uupuu ja joita ei oikein etukäteen voi ostaa kun ikinä ei tiedä minkä värinen ja mittanen pitäisi mikäkin tarvike olla.  En ole tuota nettiputiikkia vielä löytänyt :(

Tänään sain haettua myös uuden ompelukoneeni. Peitetikkikoneen. Ihan oman!

Hävettää myöntää se, koska olen ammatiltani pukuompelija ja vaatetusmuotoilija, että muutama kuukausi sitten en edes tiennyt mitä tarkoittaa peittari. Eräässä Facebookin palstalla joku puhui peittarista. Pitikin kysyä mikä se on. Ja kun selvisi, että se on peitetikkikone, piti googlettaa, että mikä se on! Ja kun sen selvitin mietin, että eihän meillä koulussa ollut mitään peitetikkikonetta? Ja sitten muistin, että koulussa se oli tasosaumakone. Enkä ole edes osannut aavistaa, että sellaisesta voisi olla "kotiversio". Noh, nyt on semmoinen kotona ja taidan tarvita isomman ompelupöydän.


Peitetikkikoneella saa siis tehtyä tasosaumaa. En enää ikinä aio ostaa kaksoisneulaa tavalliseen ompelukoneeseen! En ikinä jos ei ole aivan pakko! Ne katkeaa AINA! Saas nähdä kuinka hyvin tuon koneen neulat kestää mun käyttöä, toivottavasti on tukevampaa tekoa. Yhden pipon sauman verran pääsin konetta tänään illalla kokeilemaan, mutta se oli ihan pieni hihkaisu vain ja vielä joustofroteeseen, joten ei se päälle päin edes näy :/ Pitäisi keksiä vielä joku projekti, mihin tuota konetta pääsisi kunnolla hyödyntämään kunhan on vain saanut hieman harjoiteltua ensin.

2 comments:

Lape said...

Ihan uteliaana kyselen, mistä koe on ostettu ja paljon maksoi? (yritän tässä keksiä tekosyitä miksi minä en tarvitse moista...)

ihanasonja said...

Nyt kannattaa lopettaa tekosyiden keksiminen ja vaan myöntää, että et voi elää ilman peittaria :)

Jovilco Oy:ltä tilasin ja huippunopea toimitus! Sieltä voi kätevästi kotisivuilta pyytää tarjouksen koneesta ja se tulee suoraan esim. sähköpostiin.