Friday, February 22, 2013

Jotain uutta.

Neuloin pienen haalarin, oikeastaan ihan vain varastoon odottelemaan saajaansa (koko 62 jos oikein muistan), kun se siskonkin uusi vauva oli nyt tyttö niin ei tämä väri sille sovi. Noita pikkusia kuitenkin sikiää aina välillä jokatoisella tutulla niin on tälle kyllä saaja joku päivä :) Ohje löytyy SK 9/2012 lehdestä, lankana käytin Ticoa (lankaa meni yksi kerä valkoista ja sinikirjavaa hieman vähemmän). Siitä on noin kymmenen vuotta kun olen viimeksi neulonut hupun, joten tämä oli pitkästä aikaa mukavaa uutta, toinen huppu ikinä! Ainut mikä mua näissä monissa haalariohjeissa harmittaa, on se, että ohjeet on AINA tehty ohuille langoille. Nalle / Wool ois myös hyvää lankaa muksun haalariin. Mä myös AINA lisään hieman extra pituutta hihoihin ja lahkeisiin.


Novitan sukkalehdestä tuli neulottua kahdet sukat. Harmaat nappi-sukat ja konttineule-sukat. Kummassakin jotain uutta näissäkin! Konttineuletta olen kerran aiemmin, yli kymmenen vuotta sitten, kokeillut. Värivalinta olisi pitänyt olla musta-pinkki, mutta mustaa ei löytynytkään varastosta inspiraation iskiessä, joten käytin sitä mitä oli. Toisaalta sukat oli perusmallia, vartta lukuunottamatta, joten tällä kertaa sukan neulominen oli pakkopullaa kun varsi oli valmis. Harmaissa sukissa palmikon neulomisessakin oli pientä uutta kun silmukka määrät vaihtuivat kesken matkaa ja ainaoikein-kantapää oli hauska uusi juttu myös!

Harmaat sukat menivät ystävälle synttärilahjaksi. Napit on kollattu omasta varastosta ja siksi eriparia :) Toisaalta näyttää hauskemmaltakin kun ei kaikki ole niin symmetristä.

No comments: