Wednesday, October 12, 2011

Talveksi mahdottoman lämmintä.

Talvi tekee tuloaan ja sitä miettii lämpöisiä neuleita talveksi. Muistin tehneeni joskus ihanan muhkean turkoosin kaulurin ihanine palmikkoineen. Muutossa kaulurikin on osunut silmiin kerran jos toisenkin ja suurinpiirtein muistin mistä se nopsaa löytyy.

Tämä kauluri on harmillisesti jäänyt täysin käyttämättä, ehkä osittain värinsä puolesta ja osittain sen takia, että siinä on niin inhottavan kutiavaa mohairia joukossa. Turkoosi on kyllä hieno väri, muttei itseltäni muuta turkoosia löydy.


Siispä kaivoin kaulurin esiin malliksi ja uutta puikoille. Löysin varastoista Novitan Mamboa hyvän määrän ja siitä semmonen kauluri mulle! Punainen ei värinsä puolesta ainakaan jäisi käyttämättä! Ja tämä on muhkeaakin muhkeampi ja varmasti lämmin. Mambosta suuri osa on villaa, mutta ei kuitenkaan onneksi kutia.

Kauluri on niin korkea, että se yltää yli korvien puolen välin. Halutessaan sen voi kääntää yläreunasta sisäänpäin niin, että se hieman lyhenee.


8,0 mm puikoilla on aika hidasta neuloa näin jämäkkää lankaa. Pehmeämpi lanka neuloutuisi varmasti nopeampaa! Toki vauva talossa hidastaa projektia kuin projektia!

On ehkä maailman vaikeinta kuvata itseään, joten kaulurista tylsä kuva myös meidän olkkarin parketilta. Mutta tässä se näkyy kokonaisuudessaan. Helmaan on erikseen neulottu koristekaitale joka ommellaan viimeiseksi kauluriin kiinni.


Lankaa jäi hieman yli kerä jäljelle (alunperin niitä oli siis 3). Siitä saattaisi saada vielä toisen kaulurin, jos kauluria hieman lyhentäisi ja jättäisi tuon alareunan koristereunan pois. Mutta ei se olisi silloin enää sama kauluri ja mitä minä kahdella samanmoisella tekisinkään? Eikä lahjaksi voi antaa vajaata kauluria!

No comments: