Tuesday, October 16, 2012

Patalappuja A La Carte.

Patalappujen A la Carte kirjasta löytyi ihanaakin ihanampia patalappuja. Niistä ekat pääsi koukulle viikko sitten ja jääpi odottelemaan meidän joulupöytää, koska ihan vahingossa niistä tuli erittäin jouluiset :)Kokoa näillä on omaan makuun aivan liian vähän, halkaisija saisi olla muutaman senttimetrin suurempi, että patalappuna käyttö onnistuisi turvallisesti itseään polttamatta. Nämä taitaa olla käytössä siis pannunalusina meillä. On myös niin ihanan komeat, ettei viitsi heti sotkeä niitä rasvaiseen joulukinkkuun. Miehenkään mielestä näitä ei raaski käyttää ollenkaan.

Lankana Keskisiltä löydettyä täyttä tekokuitua punaisella metallilangalla. Virkkasin koukulla 3,5 ja yhden pallosilmukkakerroksen jouduin tekemään ekstraa ohjeeseen verrattuna, että koko piisaa edes siihen pannunaluseen. Pallosilmukoiden teko oli helppoa ja hauskaa, jotain uutta mulle :)

Nämä olivat ensimmäiset patalaput ohjeesta tehtynä (paitsi se aiemmin postaamani palmikko patalappu) ja varsinkin ripustuslenkki oli ohjeesta tehty ensimmäistä kertaa ikinä! Omaan tyyliin tehty menee aina keskeltä kieroon!

Yhdestä kerästä tulivat nämä kaksi ja jämä jäi, joten tein vielä tämmöisen:


Isoäidin neliötä ei ole vähään aikaan tullut virkattua ja nyt teki oikein mieli, joten semmosta siis. Tämä on hetken mielijohde. Reunakoristeena käytin ylemmistä patalapuista tuttua siksak-reunaa. Harvinaista muuten, että malliohje menee reunoille juuri tasan kun tein vain jonkun kokoisen patalapun enempiä mittailematta. Mustaa tekokuitulankaa siis punaisen lisäksi.

Nämä välillä itselle, ei joululahjaksi :)

5 comments:

Leila Pohjolainen said...

Tosi ihanat!

Sartsa said...

Kauniit patalaput. Noissa on suorastaan tyyliä.

ihanasonja said...

Kiitos paljon! Olen itse näihin älyttömän tyytyväinen! Sopivan juhlalliset ja ripaus glamouria :)

Anonymous said...

Ihania patalappuja. Mietin et olisko mahdollisuus saada ohjeet noihin. Täällä kaukana kun asun en voi tilata/ostaa suomen kaupoista mitään Taika lehti on ainut mikä toimitetaan ulkomaille.
Oikein kivaa joulun ajan odotusta.
Pipsafi

Anonymous said...

Kiitos!

Näiden patalappujen ohje löytyy kirjasta Patalappuja A La Carte. Ehkä sen voi tilata jostakin nettiputiikista?

-ihanasonja-