Thursday, August 22, 2013

Takapuolen alle.

Meillä pimu aloittaa päiväkodin ensi viikolla. Heti ensimmäisellä viikolla lähtevät päiväkodista retkelle ja mielessä kävi, että tarviikohan siellä retkellä istuinalustan ihan vaikka sen vuoksi, että istuvat jollain kylmällä/kostealla kivellä tms. Noh, semmosen tein, ihan varmuuden vuoksi. Kyllä tälle käyttöä muutenkin tulee vaikkei päiväkodissa sitä tarvisikaan. Mutta ompahan varmuudeksi retkelle mukaan!


Mikäs muu hahmo siihen peflettiin (voikohan tässä yhteydessä käyttää sanaa "pefletti"...?) tulisi kuin kovinkin tuttu ja ainakin meidän pimun mielestä hauska AB-hahmo. Tänään muistin, että tämmönen piti tehdä, idean sain ja tein heti. Päällipuoli on Novitan Isoveljen poistoväriä (ainakin joka paikassa ollut tuo väri poistoalessa). Kuutosen koukulla koukuttelin, silmät on myös isoveljeä.


Ja koska olisi mukavaa, ettei istuinalunen olisi märkä kun päiväkodissa tuskin kuivumaan heti pääsee, niin alapuoli on virkattua muovipussia (ei märkä imeydy ihan heti). Tähän meni viisi normikaupan muovipussia. Vinkkinä muovia virkkaavalle, ettei kannata leikata liian paksuja suiroja ja kannattaa käyttää mahdollisimman pehmeää muovia. Itse käytin Citymarketin, Spr:n, Juustoportin, perus valkoisen ja Anttilan ison kauppakassin. Anttilan kassi oli kaikkein paksuinta ja kauheinta virkattavaa. Alapuoli on virkattu myös kuutosen puikolla.

Ja koska päiväkodissa pitää nimikoida kaikki mitä sinne ikinä vie, virkkasin Anttilan kassin kantokrivan palasen kiinni ulkoreunaan, jotta nimikoiminen on helppoa. Ripustuslenkin tajusin vasta lopuksi virkata, isoveljestä se.

Välillä jotakin muuta kuin villasukkia ;)

Saturday, August 17, 2013

Pojalle vaattehia ja muuta pientä.

Jo hyvän aikaa sitten valmistui siskon pojalle 2-vuotis lahjaksi vaatteita. Nyt pääsen ne esittelemään kun poika on vihdoinkin lahjottu. Lahjat kun ovat yllätyksiä vielä aikuisillekin niin ei viitsi ennakkoon täällä esitellä :)

Uusimman Ottobren kaavalla paita koossa 98. Ihanan sinivalkoista :)


Olisiko ollut Ottobren 1/2013 numerosta bokserit. Tein toiset bokserit myös tuosta pilvikankaasta, mutta siitä ei näköjään ole otettu kuvaa ollenkaan :/  Samanlaiset kuitenkin, tikkaukset vain toisissa tein toisella tikillä. Nämäkin koossa 98. Tuo bokserikaava on kätevä tapa hyödyntää myös tilkkuja. Takakappale on toki yhdestä kappaleesta jatkuen aina tuohon sivuetusaumaan mikä kuvassakin näkyy, mutta etukappaleelle saa hyvin käytettyä tilkkuja!


Olen myös neulonut parit villasukat lisää. Näille löytyikin ottaja ihan yhtäkkiä vahingossa. Aikuisten koossa tällä kertaa. Seiskaveikalla neulottuja, sain aikaiseksi yhdet miehen värisetkin :)

 

Pimun Rakkain lelupupu sai myös omat villasukat. Oi sitä iloisuutta :)


Mielenköyhänä tein siskolle lisälahjaksi pari patalappua. Tänä vuonna ei oikein keksinyt mitään parempaa lahjaa, vaikka helpointa se yleensä on oman ikäselle naiselle keksiä, mutta ei! Tämä ensimmäinen yhdistetty neljästä isoäidinneliöstä ja alempaan sydän on ns. virkattu liilan osan läpi ketjusilmukoin.Saturday, August 10, 2013

Kylmä kesä?

Ompelurintamalla on ollut viime aikoina aika hiljaista. Iltaisin telkkaria katsellessa on tullut neulottua villasukkia kun työn on täytynyt olla sellainen, jossa ei tarvitse juurikaan ajatella mitään; pääasia kun on seurata sitä telkkaria ;) Tämän kesän villasukkasaldo tähän mennessä kahdeksan paria, yhdeksännet puikoilla.

Sukkia kun valmistuu ikään kuin liukuhihnalta, kerää välillä vain vaihtaen, jää lankojen päättelyt tekemättä. Kurjinta hommaa on päätellä ison sukkakasan langat, mutta sekin on tehtävä saadakseen sukat lopullisesti valmiiksi. Isommat sukat kokoa aikuinen nainen ja pienimmät kokoa 2,5 vuotias pimu. Kaikki ei ole kyllä tulossa omaan käyttöön, tosin saajia ei vielä näille kuitenkaan ole. Eiköhän talven aikana ilmaannu ottajia :)

Huomasin vain eilen, että olen neulonut vain ns. tyttövärisiä sukkia. Pitää varmaan seuraavaksi valita enemmän miehille ja pojille sopivia värejä. Tyttöjen ja poikien väreistä voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä sitä ainakin itse valitsee pojille useimmiten sinistä, vihreää, harmaata sekä mustaa ja ainakin omalle miehelle melkeimpä pelkkää mustaa. Perusvarmat valinnat, jotka harvoin menee pieleen :)