Monday, April 29, 2013

Pojalle setti.

Kaikki lähti siitä, että piti päästä kokeilemaan uuden peitetikkikoneen mukavuuksia. Siispä pipa nopeasti kaavasta kankaalle ja eiku ompeleen. Pipa kun tuli valmiiksi ajattelin, että josko nyt saisin tehtyä siskon pojalle myös ne housut mitä oon ajatellut tekeväni jo jonkun aikaa. Leikkasin kaavat ja ompelin nekin. Ei vain löytynyt oikean väristä resoria housuun kaapista, joten laitoin vaaleansinistä resoria ja sen vuoksi piti tehdä vielä vaalean sininen t-paita antamaan setille yhtäläisen ilmeen. T-paitakin olisi ollut liian tylsä pelkkänä yksivärisenä, joten tikkaukset on tehty peittarilla turkoosin langan kanssa (ihme, että löytyi kaapista) ja pitihän sitä pipakangasta vielä t-paitaankin saada, joten vaatteiden saajan etunimen kirjain äkkiseltään paitaan vielä aplikoimaan.


Mallina toimii meidän pimu kun serkkunsa kanssa samaa ikäluokkaa ja kokoa suurinpiirtein ovat. T-paidan ompelussa saumuri rupesi tinttailemaan ja joutui yhden päivän odottelemaan vinkkejä miten saumuri taas pelittäisi. Kiitos Facebookin "Ompeluelämää"-ryhmälle ratkaisevasta vinkistä!


Kyllä vaan täytyy todeta, että peittarilla kaksoistikin ompelu on paljon jämäkämpää ja jälki toooodella paljon parempaa. Nopeuttaa työskentelyä huomattavasti kun jää moni välivaihe pois mitä joutuisi tekemään jos kaksoisneulaa ompelukoneessa käyttää. Tikki myös näkyy paljon paremmin esimerkiksi tuossa velourhousujen taskujen päällitikkauksissa.


Kaksoistikki myös huolittelee alapuolen niin hyvin ja siististi, ettei tarvitse esimerkiksi resorikaitaleita eikä paidan helmaa erikseen huolitella.


Aplikointi on kyllä sellainen juttu, että en varmaan ikinä siitä erityisemmin innostu. Mutta kyllä tuo J-kirjain onnistui ihan kelpo hyvin.

Meidän pimun kanssa on hauskaa ottaa kuvia. Tuollainen kaksi vuotias osaa jo keimailun sulosuuden taidon eikä ikinä laita vastaan kun sanotaan, että otetaan valokuvia :)

Saturday, April 27, 2013

Remontti ja uusi ompelukone.

Viime aikoina en ole päässyt ompelemaan. Se tietysti ärsyttää kun olisi se "pakko päästä ompelemaan"-olo. Ompeluhuone on siis ollut remontissa muutaman viikon. Muutama lista vielä uupuu (ja uusi lattia), mutta nyt olen päässyt suristelemaan! Jos aurinko huomenna pilkahtaa pääsen kuvaamaan pimun uuden kevät takin. Vetoketjun tosin sain ostettua vasta tänään (ommeltu kuitenkin jo). On aikamoinen rasti lähteä keskustaan muksun kanssa yhden vetoketjun hakuun, kun pitää aamulla aikaisin herätä viedäkseen mies töihin saadakseni auton käyttöön ja muutenkin se keskustassa autolla pyöriminen ja rattaiden raahaaminen yhden vetoketjun takia! Olen etsinyt sellaista nettiputiikkia, josta saisi kätevästi tilattua perus ompelutarvikkeita; vetoketjuja, neuloja, kuminauhoja yms. Juuri niitä tarvikkeita, mitkä aina uupuu ja joita ei oikein etukäteen voi ostaa kun ikinä ei tiedä minkä värinen ja mittanen pitäisi mikäkin tarvike olla.  En ole tuota nettiputiikkia vielä löytänyt :(

Tänään sain haettua myös uuden ompelukoneeni. Peitetikkikoneen. Ihan oman!

Hävettää myöntää se, koska olen ammatiltani pukuompelija ja vaatetusmuotoilija, että muutama kuukausi sitten en edes tiennyt mitä tarkoittaa peittari. Eräässä Facebookin palstalla joku puhui peittarista. Pitikin kysyä mikä se on. Ja kun selvisi, että se on peitetikkikone, piti googlettaa, että mikä se on! Ja kun sen selvitin mietin, että eihän meillä koulussa ollut mitään peitetikkikonetta? Ja sitten muistin, että koulussa se oli tasosaumakone. Enkä ole edes osannut aavistaa, että sellaisesta voisi olla "kotiversio". Noh, nyt on semmoinen kotona ja taidan tarvita isomman ompelupöydän.


Peitetikkikoneella saa siis tehtyä tasosaumaa. En enää ikinä aio ostaa kaksoisneulaa tavalliseen ompelukoneeseen! En ikinä jos ei ole aivan pakko! Ne katkeaa AINA! Saas nähdä kuinka hyvin tuon koneen neulat kestää mun käyttöä, toivottavasti on tukevampaa tekoa. Yhden pipon sauman verran pääsin konetta tänään illalla kokeilemaan, mutta se oli ihan pieni hihkaisu vain ja vielä joustofroteeseen, joten ei se päälle päin edes näy :/ Pitäisi keksiä vielä joku projekti, mihin tuota konetta pääsisi kunnolla hyödyntämään kunhan on vain saanut hieman harjoiteltua ensin.