Friday, January 27, 2012

Vauvalle virkattua ja kirjoneuletta.

Virkkausringissä alotettiin virkkaa vauvalle-tempaus jokin aika sitten. Itse aihetta ehdotin ja pitihän sitä sitten päästä virkkaamaan jotain vauvalle.

Meidän paikkakunnan tavaratalossa oli tarjouksessa Novitan Rose Mohairia 10 rullaa 10 euroa, joten semmonen erä piti hakea. Vihreää, sinistä ja valkoista tähän peittoon meni jokaista n. 1,5 kerää. Reunaan virkkasin piparkakkureunan koristeeksi.


Aloitin ihan mutu-tuntumalla vaan virkkaamaan isoäidin neliötä. Ajattelin ensiksi, että teen pienistä paloista, mutta sitten laiskuun langanpäättelyiden kanssa iski ja päätin tehdä suoraan niin ison isoäidin neliön, että koko riittää pienelle vauvalle vaunupeitoksi. Vielä mietin sitä, että ompelenko nurjalle puolelle valkoisen fleece kankaan lisälämmiikkeeksi, en ole vielä päättänyt.


Ystävälle synttärilahjaksi kirjoneule lapaset. Langat vielä päättelemättä :) Neula on kateissa...


Meidän pimu vähän esitteli peittoa. Peitto on liian pieni jo yli 74 senttiä pitkälle pimulle. Eli ihan vauvaikäisen peitto on tämä.

Thursday, January 05, 2012

Kranssi.

Nyt kun on oma talo, tuli ensimmäistä kertaa ikinä mieleen tehdä omaan oveen kranssi jouluksi! Ostin kaupasta rottinkipyörylän ja ihan vain kietäisin kolmea nauhaa ympärille. Ajattelin ensin sen kelpaavan niin, mutta kuitenkin päädyin vielä laittamaan pikkurusetit ja niin onkin paljon parempi. Ei tuo ensi tekele kovinkaan hehkeä ole, mutta itse ainakin olin todela tyytyväinen :) Ehkä ensi vuonna teen uuden ja tuo päätyy varaston taikka autotallin oveen :D

Tuesday, January 03, 2012

Paluu jouluun.

On ollut hiljaista täällä. Olen kyllä neulonut ja tehnyt vaikka mitä! Pukin konttiin meni yksi ihana pipo, josta en saanut kuvaa otettua monesta yrityksestä huolimatta! Joulukorttien kuvaamisetkin jäi... monta työtä meni "hukkaan" kun kuvaus unohtui ja saamattomuuttani jäi.

Miehen kanssa askarreltiin puusta parikin lahjaa, yhdestä tuli onneksi otettua kuva! Siskon poika sai tällaisen boxin meiltä:

Ensin kuva ilman maalia. Nää puusäleet on pakkausmateriaalia, ja muuten menis roskiin. Me miehen kanssa askarrellaan mistä vaan mitä tahansa niin tulee nääkin hyödynnettyä :) Omille käsityölehdille tein aiemmin syksyllä jo samoista säleistä säilytysboxin, tosin paljon isomman.


Käytiin kova mietintä miehen kanssa, että maalataanko boxi vai ei, ja päädyttiin sitten maalaamaan. Musta maali on rempan ylijäämä maalia ja teksti on tehty sabluunan läpi maalitussilla.


Boxiin teipattiin pohjalle kolme pikkuautoa ja toihan se pukki muutamia autoja vielä lisää. Poju tosin on vasta nelisen kuukautta eikä ymmärrä autoista vielä yhtään mitään, mutta eiköhän sekin päivä joskus koita, että ymmärtää :)

Meidän oma tyttönen täyttää juuri kokonaiset 9 kk. Aika on mennyt hirmu nopsaa. Vanhempainvapaa loppuisi viikon päästä, mutta en ole vielä todellakaan menossa töihin. En vain malta laittaa hoitoon tuota ihanaa palleroa. Haluan maksimoida mahdollisuuden olla itse paikalla kun pimu ottaa ensi askeleet ja seuraamassa muutkin käänteet mitä tässä vaiheessa tapahtuu paljon! Miehen kanssa päätettiin kituutta vielä ainakin vuosi, ehkä pidempäänkin.

Vaikka kotia jään, ei aika käsitöihin lisäänny yhtään. Mikä sinänsä harmittaa, tuntuu, että osa itsestä on jäähyllä kun ei pääse kunnolla purkamaan näpertämisen tarvetta!