Monday, November 14, 2011

Villasukkia.

Niinhän se on, että kun jotain pitäisi lahjaksi neuloa, eikä keksi mitä se olisi, niin se on sitten ne sukat! Ja kun niitä neuloo teini-ikäiselle pojalle niin voiko niistä tulla muun väriset kuin mustat? Tosin nämä sukat menevät ihan varmasti käyttöön ja saaja on tyytyväinen. Ja jos ei ole, niin sitten ei voi mitään! Joustinneuleen osioon kirjailin jälkeenpäin nimikirjaimet, ihan vain ettei olisi täysin kokonaan mustat :) Paljoakaan en ole eläessäni kirjonut, mutta kyllä nuo kelpaa, oikeastaan ihan siistin näköiset P-kirjaimet. Ja kaveriksi vaaleamman sävyiset raidalliset.


Ja lisää villasukkia, myös pikkusemmille tyypeille.


Tämä aamuna tein tupsun. Näitä tehtiin siskon kanssa aikoinaan muksuna paljon. Edellisen tupsun tekemisestä on varmaan ainakin 15 vuotta aikaa ja hyvin muistin miten tupsun teko tapahtuu pahvirinkuloitten avulla!

Wednesday, November 02, 2011

Vauvan talveen lämpöä.

Novitan talvi numero villasukkaliitteineen tarjosi ainakin tänne monta hyvää mallia. Sieltä löytyi myös tämä ihana kypärämyssy, joka piti pimulle tehdä.


Ohjeessa kypärämyssy kiinnitetään leuan alta yhdelä napilla ja näin kauluriosan helma jäisi lerpattamaan tyhmästi! Ompelin siis käsin kiini etureunan ja toimii näin helpommin puettavana kun ei ole nappeja mitä kiinnitellä. Meillä nimittäin saadaan aina itkupotkuraivarit kun ulkovaatteita puetaan!

Myssystä oli vain yksi koko, 80. Meillä tämä sopii jo nyt vaikka pimu on pikkupäinen ja muuten tällä hetkellä kokoa 74. Isomman saa kätevästi silmukoita lisäämällä, jos tää ei koko talvea mahdu. Lankana Novita Wool. 1,5 kerää tuo vaati.